Lovund og Træna, 4 dagers tur, Avreise mandag 260819

En safari på Helgelandskysten                                            

Langt ute i havet på Helgelandskysten ligger øyene Lovund og Træna. Etter en to timers båttur fra Sandnessjøen kommer vi først til Lovund. Som en pyramide dukker den karakteristiske øya opp av havet. Her skal vi bo i to netter. Vår lokale kjentmann vil vise oss et meget livskraftig samfunn der folketallet øker, arbeidsledighet er et fremmedord og både barneskole og barnehage holder på å bli for små.

Men turistene trekkes kanskje først og fremst til Lovund på grunn av lundefuglene. Om sommeren hekker ca. 200.000 fugl i Lundura. Det er en flott opplevelse å se disse fuglene med det karakteristiske oransje nebbet komme inn fra havet etter en lang dag på jakt etter mat.

En halv times båttur lengre vest i havet ligger Træna, lett gjenkjennelig med fjellet Trænastaven som reiser seg bratt opp av havet. Dette fjellet ligger på øya Sanna hvor vi også finner Kirkhelleren, en stor hule som naturen har formet som en katedral. På Husøy, senter i Træna kommune, besøker vi blant annet Petter Dass-kapellet

Mandag 260819 Til Lovund
Vi kjører via Høylandet og Mosjøen til Sandnessjøen og tar hurtigbåt derfra til Lovund. Underveis anløper vi Nesna, Stokkvågen, Onøy og Sleneset. Ankomst Lovund kl. 18:25. Utflukt til “Lundefuglenes rike”. Vi kjører ca. 1 kilometer med bussen og går det siste stykket til fots. I en stor steinur hekker lundefuglen, og er vi heldig vil vi se den sverme. Guiden forteller om lundefangst og lundefuglens historiske betydning. Vi returnerer til hotellet for middag.

Tirsdag 270819 (Lovund & Træna) Etter frokost kjører vi en rundtur på Lovund, populært kalt Dronningrunden, etter at Dronning Sonja besøkte øya. Vi får se velholdte boliger og et industriområde med utrolig mange bedrifter. Den største bedriften Nova Sea, sørger for at det daglig går 20 trailere fullastet med laks fra Lovund. Anleggene er lokalt eid, og hvert år pløyes overskudd i flere hundre millioners klassen tilbake til lokalsamfunnet. Lovund har en ung befolkning. Gjennomsnittsalderen er 29 år. 25 prosent av bygda er under 16. Etter lunsj på hotellet, går vi ombord i båten som tar oss over til Træna. Vi besøker først Husøya og blir med på en bygdevandring gjennom denne pittoreske bygda med de fine hagene. Spaserturen avsluttes med et besøk i Petter Dass Meditasjonskapell – reist til minne om dikteren og presten Peter Dass. Kapellet er vakkert dekorert av den kjente kunstneren Karl Erik Harr.
Neste stopp er fjelløya Sanna med det karakteristiske fjellet Trænastaven. Øya som er et av Norges eldste fiskevær, er nå bare befolket om sommeren. Vi tar turen opp til Kirkhelleren, et naturens underverk og en viktig konsertsal for den årlige Trænafestivalen. Deretter er det tilbake til Lovund og middag der.

Onsdag 280819 (Lovund-Mosjøen)
Etter frokost besøker vi Vigners Motormuseum og Kystkultursenteret på Lovund. Dette er et av helgelandskystens beste museer, med fine malerier og mange spennende utstillinger. Mange liker spesielt å sitte i kinosalen og se på bildespillet og høre nydelig nordnorsk musikk. Etter lunsj er tiden inne til å ta farvel med Lovund. Vi tar ferje til Stokkvågen og kjører via Mo i Rana for overnatting i Mosjøen.

Torsdag 290819 (Mosjøen-Brønnøysund-Rørvik)
Dagens kjørerute går via Tosbotnet og Hommelstø til Brønnøysund for et lite opphold.
Vi tar ferja fra Vennesund til Holm før vi fortsetter til de respektive hjemsteder. Det blir middag og kaffestopp i løpet av dagen.

Turen inkluderer

  • 3 overnattinger i hotellrom/rorbue
  • 3 frokoster, 3 lunsjer, 4 middager, kaffe
  • Utflukt (til fots) til Lundefuglenes rike
  • Rundtur på Lovund med buss
  • Båttur til Træna
  • Entré til Peter Dass-kapellet på Træna, Kystkultursenteret og Motormuseet på Lovund
  • Lokalguide på alle utflukter
  • Båt og ferjebilletter
  • Moderne og komfortabel turbuss med WC, dvd, ladepunkt for mobil/ nettbrett, Hjertestarter mm.

Pris pr. person ved minimum 24 betalende – kun kr 7.500,-
Pris pr. person ved minimum 32 betalende – kun kr 6.975,-
Enkeltromstillegg: kr 1.025,-

Påmelding snarest og senest 20.06.19:

Henry Flosand AS

Tlf 41416464 / epost@flosand.no

Med forbehold om nok påmelding/ mindre endringer.